Æbletærte med marcipan
En uforglemmelig æbletærte med marcipan og et pikant strejf af stjerneanis.
4 personer
Nem æbletærte med marcipan
- 125 g smør
- 250 g mel
- 75 g flormelis
- 1 æg
- 125 g marcipan
- 100 g blødt smør
- 4 spsk flydende honning
- 1 æg
- kornene af ½ vaniljestang
- ½ stjerneanis
- 1½ spsk rørsukker
- 3 æbler, f.eks. holsteiner cox eller rød aroma
- lidt flormelis til drys
- Tilbehør: vaniljeis eller creme fraiche.
Sådan laver du æbletærte:
- Skær smørret i tern, kom det i en skål sammen med melet, og smuldr det sammen med fingrene eller kør det på en food professor. Tilsæt flormelis og æg, og ælt dejen hurtigt sammen. Pak dejen ind i film, og sæt den i køleskabet i ca. 45 min.
- Smør en tærteform (gerne en tærteform med løs bund). Rul dejen ud, og beklæd formen med dejen.
- Bland marcipan sammen med blødt smør, honning, æg og vanilje. Brug en elpisker med dejkrog eller en foodprocessor. Stød stjerneanis i en morter sammen med lidt rørsukker. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblestykkerne i både.
- Smør marcipanfyldet ud på tærtebund og kom æble-både ovenpå i en cirkel. Drys æblerne med stjerneanis-sukker og bag tærten ca. 35 min. ved 200 grader til den er gylden og færdigbagt. Drys kagen med lidt flormelis før servering. Spis vaniljeis eller cremefraiche til.
SE OGSÅ: 6 lækre æbletærter
PRØV OGSÅ: Æbletærte med kanelcreme