Appelsinmarmelade med chili
1
Ingredienser
- 1 kg økologiske (ubehandlede) appelsiner
- 400 g lyst rørsukker
- 2 vaniljestænger
- 2 store røde chilier, ikke alt for stærke
- 100 g hele smuttede mandler
- atamon eller spiritus
Sådan laver du marmelade
- Riv skallen af appelsinerne, helst med et citrusjern, men et rivejern kan også gå. Skræl appelsinerne og del dem i både. Skær hver båd i tre stykker. Kom appelsinstykkerne, skallen og
- sukkeret i en gryde.
- Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Tilsæt både korn og stænger og lad appelsinerne koge, til væden bliver tyk og sirupsagtig.
- Rens chilifrugterne for kerner og frøstol, hak chilikødet fint og tilsæt det til marmeladen. Lad det koge med i 4-5 min og fjern derefter marmeladen fra varmen. Rør de hele, smuttede mandler i marmeladen. Skold sylteglassene og skyl dem i Atamon eller spiritus.
- Kom marmeladen i glassene, luk dem til med det samme og stil dem mørkt og køligt. Marmeladen kan spises med det samme. Når der er taget hul på glasset, skal det opbevares i køleskabet.