Asparges-salat med chili, feta og krydderurter
Asparges betyder unge skud og er dermed indbegrebet af forårsmad.
4-6 personer
Total:10 minutter
Ingredienser
- 1 bundt grønne asparges
- ½ radicchio
- ½ rødløg
- 1 fed hvidløg
- ½ citron, saften heraf
- 3-4 spsk olivenolie
- chili efter smag og behag
- ½ bakke rucola
- ½ bundt kørvel
- ½ bundt basilikum
- 100 g feta f.eks. gedeostfeta.
Sådan laver du asparges-salat:
- Knæk den træede del af de grønne asparges. Skær aspargesene i tynde aflange stykker.
- Skær radicchioen i grove stykker, og pil og hak rødløg i små tern. Pil og pres hvidløget.
- Bland citronsaft, olivenolie, rødløg, hvidløg og chili sammen. Vend dressingen sammen med grønne asparges, radicchio og rucola.
- Anret det på et fad eller i en skål, og drys med kørvel, basilikum og små stykker fetaost, for eksempel gedefeta.