Brownie med hvid og mørk chokolade
En rig og intens fornøjelse, som skal nydes i mindre stykker med en god kop kaffe. Ren chokolade-paradis.
Ingredienser
- 200 g hvid chokolade
- 200 g philadelphia flødeost
- 2 spsk mel (bruges til sidst i opskriften)
- 250 g mørk chokolade
- 250 g smør
- 300 g rørsukker
- 4 store æg
- 125 g hvedemel
- 1 spsk vaniljesukker
- 3 spsk usødet kakaopulver
Sådan gør du
- Bræk den hvide chokolade i mindre stykker, og smelt den langsomt over meget svag varme i et vandbad. Husk, at hvid chokolade, på grund af det høje sukkerindhold, hurtigt brænder på, så sørg for, at skålen med chokolade ikke rører vandet.
- Når chokoladen er smeltet, vend da flødeosten i. Lad blandingen stå ved stuetemperatur.
- Varm ovnen op til 180 grader, og beklæd en lille bradepande på ca. 20 x 30 cm med bagepapir.
- Kom mørk chokolade og smør i en gryde, og lad det smelte over meget svag varme, mens du rører i det.
- Pisk æg og sukker sammen et par minutter, og tilsæt så chokolade-smørblandingen.
- Sigt de 125 g mel, vaniljesukker og kakaopulver over dejen, og rør den ensartet. Bred nu den mørke dej ud i formen.
- Bland de 2 spsk hvedemel i den hvide chokoladeblanding, og fordel nu den hvide chokoladedej ovenpå den mørke. Brug en gaffel til at trække dejen marmoreret.
- Bag brownien i 25-30 minutter ved 180 grader, kagen skal være blød.
PRØV OGSÅ: Brownie med karamel