Jordbær med små kys, karamelcreme og vaniljeis
En fin sommerdessert, som alle kan lide.
4
Ingredienser
- Karamelcreme
- 80 g sukker
- 150 g piskefløde
- 2 vaniljestænger
- 15 g mælk
- 1½ blad udblødt husblas.
- Vaniljeis
- 100 g piskefløde
- 60 g mælk
- 30 g honning
- 40 g smør
- 40 g pasteuriserede æggeblommer
- 1 blad udblødt husblas
- 3 g salt
- vaniljekorn fra en stang vanilje
- Små kys
- 3 pasteuriserede æggehvider
- ½ dl vand
- 120 g sukker.
- Sprød karamel
- 50 g sukker
- 50 g smør
- 30 g mel
- 16 g glukose
- Andet
- 20 friske jordbær
- hakkede pistacienødder
- evt. jordbærpulver (knust frysetørret jordbær)
- Prøv også valnøddelagkage
Sådan laver du jordbær med kys, karamelcreme og is
- Karamelcreme:
- Lad sukker karamellisere i en gryde, tilsæt fløde og vanilje og lad det koge i 2 min. Tag gryden af varmen og tilsæt mælk og husblas, hvorefter det hele sigtes. Hæld et tyndt lag i 4 patentglas og sæt dem på køl.
- Vaniljeis:
- Alle ingredienser blendes med stavblender, hvorefter blandingen sigtes og køres på en ismaskine eller kommes i fryseren, hvor du rører hyppigt i skålen. Alternativt kan du købe en god vaniljeis.
- Små kys:
- Kog vand og sukker til 121 grader. Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkerblandingen i en tynd stråle. Pisk yderligere blandingen 3 min – gerne på en røremaskine. Herefter laves små kyskagetoppe på et stykke bagepapir. Bages i ovnen i 3 timer ved 100 grader.
- Sprød karamel:
- Alle ingredienserne blendes i 1 minut, hvorefter massen smøres tyndt ud på en silikonemåtte eller et stykke bagepapir. Bages i ovnen ved 160 grader til flot gylden farve ca. 18 - 25 min. hvorefter de afkøles.
- Anretning:
- Sprøjt vaniljeis i låget af patentglasset og drys med hakkede pistacienødder og jordbærpulver. De små kys lægges ned i glasset sammen med de friske jordbær, til sidst stikkes et par sprøde karamelflager ned i glasset.