Kærnemælkshorn med marcipan

Kærnemælkshorn med marcipan

Lune kærnemælkshorn er det ultimative hjemmebag. De lækre kærnemælkshorn er en dejlig mellemting mellem brød og kage. Remoncen er med marcipan og det gør hornene søde og velegnede til en god kop te eller kaffe. Her får du den bedste opskrift på kærnemælkshorn med marcipan, og længere nede på siden finder du masser af gode tip til både fyld og bagning af de lækre lune horn. Velbekomme - og god bagelyst!

16 stk. kærnemælkshorn med marcipan

Total:1 time 32 minutter

Ingredienser

  • Kærnemælkshorn med marcipan
  • Arbejdstid: 20 min.
  • Hævetid: 1 time
  • Bagetid: ca. 12 min.
  • Fryseegnede 
  • Dej:
  • 25 g gær
  • ½ dl lunkent vand
  • 75 g smør
  • 2 dl kærnemælk
  • 2 spsk. sukker
  • 1 æg
  • ½ tsk. salt
  • 400 g hvedemel
  • Marcipanremonce:
  • 75 g marcipan
  • 75 g blødt smør
  • 75 g sukker
  • Pynt:
  • 1 æg
  • 2-3 spsk. flormelis eller krymmel

Sådan laver du kærnemælkshorn med marcipan

  1. DEJ: Opløs gæren i vandet i en stor skål.
  2. Smelt smørret ved lav varme og bland smørret og kærnemælken i.
  3. Tilsæt sukker, æg, salt og det meste af melet.
  4. Ælt dejen, til den er blød og smidig, og tilsæt mere mel løbende, indtil dejen lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
  5. REMONCE: Riv marcipanen groft og rør den med blødt smør og sukker.
  6. HORN: Del dejen i 2 og rul dejen ud til en cirkel med en diameter på ca. 30 cm.
  7. Skær cirklen ud i 8 stykker. Læg en klat remonce i den tykke ende af hvert stykke dej og rul dem løst sammen til horn − fra den brede ende mod spidsen.
  8. Læg hornene på bageplader med bagepapir og pensl dem med sammenpisket æg. Bag hornene i 12-15 min. ved 180 grader, til de er gyldenbrune. Lad dem køle af på en rist.
  9. Drys hornene med sigtet flormelis, hakkede mandler, frysetørrede hindbær eller krymmel inden servering.
  10. Server de færdigbagte horn til en god kop te eller kaffe.

Kærnemælkshorn med squash

  1. Smuldr 150 g hvedemel med 150 g smør.
  2. Tilsæt 2 spsk sukker og saml dejen med 3/4 dl kærnemælk.
  3. Lad den hvile 1 time i køleskabet.
  4. Rul den ud i en cirkel på et meldrysset bord med en diameter på 35 cm. Del den i 10 „lagkagestykker“.
  5. Riv 150 g squash og 75 g ren rå marcipan og bland det sammen.
  6. Læg en skefuld i den brede ende af hvert dejstykke. Rul sammen fra den brede ende og form til horn.
  7. Sæt dem på bageplade på bagepapir med spidsen nedad. Pensl med sammenpisket æg og drys med hakkede mandler og perlesukker.
  8. Bag hornene i en 200 grader varm ovn ca. 15 min.

Tip

Kærnemælkshorn er bedst friskbagte, men de holder sig også fint et par dage i en lufttæt beholder, hvis du luner dem inden servering. Ellers kan de friskbagte horn fryses ned og lunes. 

Bag med kærnemælk

Det er nemt og lækkert at bage med kærnemælk, creme fraiche, ymer og andre syrnede mælkeprodukter. De syrnede mejeriprodukter giver dit bagværk en let syrlig smag, der kan minde lidt om den du kender fra surdejsbrød og boller. Når du bager med f.eks. kærnemælk eller andre syrnede forlænger du holdbarheden i dit brød og kager.

Her får du 6 lækre opskrifter på både både brød, vafler, scones, kage og boller bagt med kærnemælk: