Den bedste mormormad: Krebinetter med flødestuvede ærter
Uhm... så kan det næsten ikke blive bedre. Krebinetter er et hit og serveret med flødestuvede ærter bliver de ekstra gode. Her får du en lækker opskrift på krebinetter - præcis som mormor lavede dem. Så lækkert!
4 personer
Ingredienser
- 500 g hakket kalvekød eller kalv/svin
- salt og peber
- 1 æg
- 75 g rasp
- 30 g smør/olie
- Flødestuvede ærter:
- 500 g grønne ærter —friske eller frosne
- 3 dl piskefløde
- 4-6 forårsløg
- salt og peber
Sådan laver du de bedste krebinetter:
- Ælt kødet sammen med salt og peber og form det til 4 krebinetter. Panér dem i sammenpisket æg og rasp.
- Rens forårsløgene og snit dem fint.
- Steg krebinetterne på en pande med smør og olie 5-6 min. på hver side.
- Giv fløden et opkog i en gryde og tilsæt ærter. Kog dem møre og cremede ca. 5 min. Tilsæt forårsløg og smag til med salt og peber.
- Servér med de stegte krebinetter og kartofler eller brød.
- Tip: Erstat evt. piskefløde med kaffefløde eller mælk og jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand.