Opskrift på fragilité

Mai Knauers fragilité

Mai Knauer er aktuel med endnu en kagebog, og lever for sin store passion, kager. Prøv hendes lækre fragilité.

12

Ingredienser

  • Bunde:
  • 100 gram finthakkede  hasselnødder med skal
  • 200 gram flormelis
  • 6 æggehvider
  • Mokkacreme:
  • 2 dl. piskefløde
  • 2 spsk. stærk nescafë
  • 2 spsk. flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • Pynt:
  • Flormelis

Sådan laver du fragilité

  1. Hak nødderne fint, evt. i en foodprocessor, sammen med 100 gram flormelis. Pisk æggehviderne meget stive, og tilsæt resten af flormelissen. Pisk igen, og vend de hakkede hasselnødder i de stive æggehvider.
  2. Lav fire (eller to lidt tykkere) bunde af dejen. Bred dejen ud på et stykke velsmurt bagepapir 30 x 30 cm. Tegn forinden den ønskede form med blyant på papiret.
  3. Bag bundene i tre minutter ved 200 grader, skru ned, og bag yderligere i ca. 30 minutter ved 130 grader. Derved opnås den tørre og sprøde overflade og den lidt seje midte. Lad bundene køle af på en bagerist.
  4. Pisk fløde til skum, og vend kaffe, flormelis og vaniljesukker i. Fordel mokkacremen mellem bundene - der skal ikke creme på toppen, som derimod drysses med flormelis. Skær kagen ud i 5 x 5 cm stykker. Server med det samme.
  5. Prøv også Nive Nielsens lammekølle