Mai Knauers fragilité
Mai Knauer er aktuel med endnu en kagebog, og lever for sin store passion, kager. Prøv hendes lækre fragilité.
12
Ingredienser
- Bunde:
- 100 gram finthakkede hasselnødder med skal
- 200 gram flormelis
- 6 æggehvider
- Mokkacreme:
- 2 dl. piskefløde
- 2 spsk. stærk nescafë
- 2 spsk. flormelis
- 1 tsk. vaniljesukker
- Pynt:
- Flormelis
Sådan laver du fragilité
- Hak nødderne fint, evt. i en foodprocessor, sammen med 100 gram flormelis. Pisk æggehviderne meget stive, og tilsæt resten af flormelissen. Pisk igen, og vend de hakkede hasselnødder i de stive æggehvider.
- Lav fire (eller to lidt tykkere) bunde af dejen. Bred dejen ud på et stykke velsmurt bagepapir 30 x 30 cm. Tegn forinden den ønskede form med blyant på papiret.
- Bag bundene i tre minutter ved 200 grader, skru ned, og bag yderligere i ca. 30 minutter ved 130 grader. Derved opnås den tørre og sprøde overflade og den lidt seje midte. Lad bundene køle af på en bagerist.
- Pisk fløde til skum, og vend kaffe, flormelis og vaniljesukker i. Fordel mokkacremen mellem bundene - der skal ikke creme på toppen, som derimod drysses med flormelis. Skær kagen ud i 5 x 5 cm stykker. Server med det samme.
- Prøv også Nive Nielsens lammekølle