Lækre nutellaboller
Nutella er altid et hit! En dejlig luftig og blød tebolle, der overrasker med sit fyld af cremet nutella.
14 stk.
Ingredienser
- 14 tsk nutella
- 100 g smør
- 2 1/2 dl sødmælk
- 30 g gær
- 55 g sukker
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 stk æg
- ca. 600 g hvedemel
- 1 tsk salt
- 1 stk æg til pensling
- Flormelis til pynt
Sådan gør du:
- Sæt 14 tsk nutella af på et stykke bagepapir, og sæt det i fryseren, indtil dejen skal formes til boller.
- Smelt smør i en gryde.
- Tag gryden af varmen og tilsæt mælken.
- Opløs gæren i den lune mælkeblanding i en røreskål.
- Tilsæt sukker, kardemomme og æg.
- Tilsæt næsten alt melet og salten, og ælt dejen til den er blank og smidig og slipper skålen. Det tager ca. 5-10 minutter på køkkenmaskine.
- Tilsæt evt. resten af melet, hvis dejen virker for blød.
- Lad dejen hæve lunt i 30 minutter under et fugtigt viskestykke.
- Del dejen i ca. 14 lige store stykker.
- Kom en frossen nutellakugle ind i hvert dejstykke, og tril dem til boller.
- Placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt enten bollerne tæt på bagepladen, så de hæver sammen, eller sæt dem med lidt mellemrum.
- Lad bollerne hæve lunt i yderligere 1 time under et fugtigt viskestykke.
- Tænd ovnen på 210 grader varmluft.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg.
- Bag bollerne i ca. 10-12 minutter, til de er gyldne og lyder hule, når man banker i bunden.
- Lad bollerne afkøle på en bagerist.
- Drys med flormelis inden servering.
TIP: Du kan pynte bollerne med glasur eller smeltet chokolade i stedet for flormelis.