Lækre nutellaboller

Nutella er altid et hit! En dejlig luftig og blød tebolle, der overrasker med sit fyld af cremet nutella.

14 stk.

Ingredienser

  • 14 tsk nutella
  • 100 g smør
  • 2 1/2 dl sødmælk
  • 30 g gær
  • 55 g sukker
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 stk æg
  • ca. 600 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1 stk æg til pensling
  • Flormelis til pynt

Sådan gør du:

  1. Sæt 14 tsk nutella af på et stykke bagepapir, og sæt det i fryseren, indtil dejen skal formes til boller.
  2. Smelt smør i en gryde.
  3. Tag gryden af varmen og tilsæt mælken.
  4. Opløs gæren i den lune mælkeblanding i en røreskål.
  5. Tilsæt sukker, kardemomme og æg.
  6. Tilsæt næsten alt melet og salten, og ælt dejen til den er blank og smidig og slipper skålen. Det tager ca. 5-10 minutter på køkkenmaskine.
  7. Tilsæt evt. resten af melet, hvis dejen virker for blød.
  8. Lad dejen hæve lunt i 30 minutter under et fugtigt viskestykke.
  9. Del dejen i ca. 14 lige store stykker.
  10. Kom en frossen nutellakugle ind i hvert dejstykke, og tril dem til boller.
  11. Placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt enten bollerne tæt på bagepladen, så de hæver sammen, eller sæt dem med lidt mellemrum.
  12. Lad bollerne hæve lunt i yderligere 1 time under et fugtigt viskestykke.
  13. Tænd ovnen på 210 grader varmluft.
  14. Pensl bollerne med sammenpisket æg.
  15. Bag bollerne i ca. 10-12 minutter, til de er gyldne og lyder hule, når man banker i bunden.
  16. Lad bollerne afkøle på en bagerist.
  17. Drys med flormelis inden servering.

TIP: Du kan pynte bollerne med glasur eller smeltet chokolade i stedet for flormelis.

Frederikke Wærens

frederikke.jpg

Influencer, kogebogsforfatter og opskriftsudvikler.

Følg hende på Instagram @frederikkewaerens