Quinoafrikadeller
Lækre firkadeller. Opskriften er fra bloggen Green Kitchen Stories.
12 stk. quinoafrikadeller
Quinoafrikadeller
- 200 g hvid quinoa
- 200 g blomkålsbuketter
- 1 stor håndfuld ramsløg, hakket groft
- 4 æg
- 200 g feta, smuldret
- 80 g havregryn
- havsalt og friskkværnet
- sort peber
- 2 spsk ghee,
- kokosolie eller
- olivenolie til
- stegning
Sådan laver du quinoafrikadeller
- Hæld quinoaen i 5 dl letsaltet vand i en mellemstor gryde.
- Bring vandet i kog, skru ned for varmen og lad quinoaen simre i ca. 15 minutter. Hæld det overskydende vand fra og lad quinoaen køle af. Kom blomkålen i en foodprocessor og hak den, til den ligner løse ris.
- Hæld den i en skål sammen med quinoaen og de øvrige ingredienser.
- Rør massen godt sammen og lad den trække i køleskabet i 30 minutter. Form massen til 12 frikadeller med fingrene. Varm ghee eller olie op på en stor stegepande ved middelhøj varme.
- Steg 4 frikadeller ad gangen i 3-4 minutter, eller til de er gyldenbrune på undersiden. Vend dem forsigtigt og steg dem yderligere 2-3 minutter på den anden side. Gentag processen med de resterende frikadeller.
- Læg de færdigstegte frikadeller på køkkenrulle, så det overskydende fedt suges op.
- Server frikadellerne kolde eller varme. Hvis du ikke kan få ramsløg, kan du bruge frisk spinat og tilføje 2 fed knust hvidløg.