Rabarber-parfait med jordbærpure og rå-syltede rabarber
Så er der dømt dessertluksus. Hjemmelavet parfait er let at lave og de syrligt-søde rabarber giver et godt modspil til den fede iscreme. Lav den i forvejen.
11
Ingredienser
- 10-12 små forme med is
- 150 g rabarber
- 4 spsk honning
- 4 spsk vand
- 1 tsk revet ingefær
- lidt citronsaft
- 1 vaniljestang
- 300 g rabarber
- 125 g rørsukker
- 1 dl vand
- 250 g jordbær
- 3 spsk flormelis
- ½ dl appelsinsaft
- 6 pasteuriserede æggeblommer
- 80 g flormelis
- kornene fra 1 vaniljestang
- 5 dl piskefløde
- 150 g jordbær
- lidt basilikum eller mynte til pynt
Sådan laver du rabarberdesserten
- Råsyltede rabarber:
- Skær rabarberne i tynde skiver på skrå af 1-2 mm.
- Kom honning, vand og ingefær i en lille gryde og giv det et opkog. Tag det af varmen og smag til med citronsaft. Afkøl honning-marianden. Kom de snittede rabarber i et sylteglas og hæld marinaden over. Sæt det i køleskabet og lad det trække 12 timer. Ryst glasset lidt undervejs.
- Rabarberkompot:
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Gem kornene til isen og brug vaniljestangen til rabarberkompotten. Skær rabarberne i små stykker og kom dem i en gryde sammen med sukker, vand og vaniljestang. Bring det til kogepunktet og lad det simre til kompot-konsistens er opnået. Afkøl kompotten.
- Jordbærpure:
- Nip stilken af jordbærrene og kom dem i en blender sammen med flormelis og appelsinsaft, og blend det til pure.
- Parfait:
- Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn sammen med en elpisker til det er hvidt og luftigt – det tager 4-5 min (det er vigtigt at piske indtil massen bliver luftig). Pisk fløden til skum og vend den i æggemassen. Rør den afkølede rabarberkompot sammen med 4 spsk jordbærpure og vend 2/3 dele af kompotten i is-cremen. Fyld det i portionsforme. Kom en teskefuld rabarberkompot på toppen af hver portionsform og træk det lidt rundt, så isen bliver marmoreret.
- Tag isen ud af fryseren et stykke tid inden den skal serveres, så den er blød, når den skal serveres. Vend isen ud af formen og anret med lidt jordbær-puré, rå syltede rabarber, friske jordbær og lidt små basilikumblade eller mynte til pynt.
- Se også opskrift på Rabarberkage med ingefær og marcipan.