Risotto med ramsløg og perlespelt
En nordisk variant af den lækre italienske risotto - her får du opskriften på risotto med perlespelt og butternut squash.
Risotto med ramsløg og perlespelt til 4 personer
Total:40 minutter
Ingredienser
- Ca. 1,2 liter god kyllinge- eller grøntsagsfond
- 100 g smør
- 1 stort skalotteløg eller 2 mindre, finthakket
- 1,5 dl tør hvidvin eller vermouth
- ca. 250 g nye gulerødder skåret i mindre tern, ca 1x1 cm
- ca. 250 g butternut squash skåret i mindre tern, ca 1x1 cm
- 500 g perlespelt
- 3 spsk hakket, frisk salvie
- 75 g friskrevet Vesterhavsost, alternativt parmesan
Sådan laver du risotto
- Hæld fonden i en gryde, opvarm den, og lad den stå over helt svag varme, så den holdes varm.
- Smelt halvdelen af smørret i en tykbundet gryde eller pande og tilsæt de finthakkede skalotteløg. Lad løgene simre ved svag varme i 8-10 min. til de er bløde og gennemsigtige, men ikke brune. Tilsæt gulerødder og butternutsquash og lad dem svitse ved medium varme under konstant omrøring i 4-5 min til de er let bløde yderst. Tilsæt perlespelt og vend dem rundt i blandingen, så risene er dækket af smør-grøntsagsblandindingen.
- Begynd nu at tilsætte fonden et par spsk fond ad gangen, imens du rører forsigtigt. Kom først en ny skefuld fond over til den forrige skefuld er helt absorberet i risene. Bliv ved med at tilsætte fond indtil perlespelten er mør og cremet, men stadig med et let bid, det tager ca. 15-20 min. Når perlespelten er mør, tilsættes den friske salvie, det resterende smør og parmesanen.
- Krydr med salt og peber og lad speltottoen stå med låg på et par minutter før den serveres. Spis med det samme.
- Se også opskrift på Salat med nye kartofler og grønne asparges.