Opskrift på risotto med ramsløg og perlespelt

Risotto med ramsløg og perlespelt

En nordisk variant af den lækre italienske risotto - her får du opskriften på risotto med perlespelt og butternut squash.

Risotto med ramsløg og perlespelt til 4 personer

Total:40 minutter

Ingredienser

  • Ca. 1,2 liter god kyllinge- eller grøntsagsfond
  • 100 g smør
  • 1 stort skalotteløg eller 2 mindre, finthakket
  • 1,5 dl tør hvidvin eller vermouth
  • ca. 250 g nye gulerødder skåret i mindre tern, ca 1x1 cm
  • ca. 250 g butternut squash skåret i mindre tern, ca 1x1 cm
  • 500 g perlespelt
  • 3 spsk hakket, frisk salvie
  • 75 g friskrevet Vesterhavsost, alternativt parmesan

Sådan laver du risotto

  1. Hæld fonden i en gryde, opvarm den, og lad den stå over helt svag varme, så den holdes varm.
  2. Smelt halvdelen af smørret i en tykbundet gryde eller pande og tilsæt de finthakkede skalotteløg. Lad løgene simre ved svag varme i 8-10 min. til de er bløde og gennemsigtige, men ikke brune. Tilsæt gulerødder og butternutsquash og lad dem svitse ved medium varme under konstant omrøring i 4-5 min til de er let bløde yderst. Tilsæt perlespelt og vend dem rundt i blandingen, så risene er dækket af smør-grøntsagsblandindingen.
  3. Begynd nu at tilsætte fonden et par spsk fond ad gangen, imens du rører forsigtigt. Kom først en ny skefuld fond over til den forrige skefuld er helt absorberet i risene. Bliv ved med at tilsætte fond indtil perlespelten er mør og cremet, men stadig med et let bid, det tager ca. 15-20 min. Når perlespelten er mør, tilsættes den friske salvie, det resterende smør og parmesanen.
  4. Krydr med salt og peber og lad speltottoen stå med låg på et par minutter før den serveres. Spis med det samme.
  5. Se også opskrift på Salat med nye kartofler og grønne asparges.