Røget sild med rugbrød, æg, radiser og purløg
En ny version af den bornholmske klassiker Sol over Gudhjem.
4
Total:20 minutter
Ingredienser
- 4 æg
- 4 skiver groft rugbrød
- 400 g sprøde spinatblade
- 2 bundter radiser
- 1 rødløg
- 1 bundt purløg
- 2 dl creme fraiche
- 4 røgede sild
Sådan laver du røget sild med rugbrød:
- Kog æggene i 8 min. Pil dem og skær dem over på midten. De skal stadig være smilende.
- Rist rugbrødskiverne i en brødrister og skær dem i tern.
- Skyl spinatblade og radiser grundigt og hak dem groft. Brug også gerne radisernes top. Skær rødløget i tynde ringe. Bland spinat, radiser og rødløg sammen, drys rugbrødstern over og kom æggene på toppen.
- Hak purløget fint, og bland sammen med creme fraichen.
- Servér salaten sammen med røgede sild og en klat creme fraiche ved siden af.