Opskrift på stegt kylling med mormorstuvning

Stegt kylling med mormorstuvning

Sprøde asparges og nye ærter i lækker indpakning.

4

Total:45 minutter

Ingredienser

  • 1 kg nye kartofler
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 stykker kylling, f.eks. bryst eller overlår
  • 1 bundt asparges
  • 500 g ærter i bælg
  • 25 g smør
  • 2 spsk hvedemel
  • ½ l mælk
  • 1 knsp revet muskat
  • salt og hvid peber
  • 1 bundt grofthakket dild.

Sådan laver du stegt kylling med mormorstuvning

  1. Skrub kartoflerne, og del evt. større kartofler i halve. Kog dem næsten møre i godt saltet vand. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe af.
  2. Varm olien i en nonstick pande. Krydr kyllingen på begge sider med salt og peber og steg den gylden i panden. Ca. 8 min pr. side.
  3. Klargør imens aspargesene. Hvis du bruger hvide, skal de skrælles. Bræk den grove del af stokken af og del aspargesene i 2-3 stykker. Bælg ærterne.
  4. Smelt smørret i en gryde og pisk melet i. Tilsæt mælken, mens du pisker grundigt, så der ikke kommer klumper. Lad saucen varme op, så den tykner. Tilsæt muskat, ca 1 tsk groft salt og godt med hvid peber. Kom asparges og kartofler i gryden og lad det simre sammen ved lav varme i et par minutter. Kom ærterne i og giv dem 1 minut inden dilden vendes i. Servér med stegt kylling.
  5. Tip: Prøv også andre krydderurter i stuvningen – feks purløg, kruspersille eller løvstikke.
  6. Tip Kog altid rigeligt med kartofler og brug dem dagen efter i en kold kartoffelsalat eller til frokost.
  7. Se også opskrift på: Tandoorikylling medspicy mangosalat
  8. Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter.