Stegt oksekød på sprød salat
En klassiker i det asiatiske køkken er stegt oksekød i salat. Her får du den vietnamesiske udgave.
Ingredienser
- ½ frisee salat
- ½ iceberg salat
- 1 rødløg
- 3 tomater
- 4 champignon
- 1 rød chili
- 4 havesyreblade
- 30 g citronmelisse
- 400 g oksefilet
- 2 fed hvidløg
- 1 løg
- neutral olie til stegning
- salt
- Dressing:
- 1 birdeye chili (lille, stærk chili)
- 4 spsk limesaft
- 4 spsk soja
- 4 spsk vand
- 3 spsk sesamolie
- 1½ spsk rørsukker
Sådan laver du stegt oksekød på sprød salat:
- Hak chilien fint, og bland alle ingredienser til dressingen sammen. Lad den trække.
- Gør grøntsagerne i stand. Riv frisee salaten i store stykker, og skær iceberg i lange strimler. Skær rødløg i fine skiver, tomat i både, og champignon og chili i skiver. Hak havesyre og citronmelisse groft. Bland alle ingredienserne til salaten sammen i en stor skål.
- Skær oksekødet i tynde skiver. Skær hvidløg i skiver og løg i mellemstore både. Varm olien op på en pande, og svits hurtigt hvidløg og løg. Kom kødet på, og steg det i ca. 2-3 minutter (medium stegt), løget skal stadig være sprødt. Krydr med salt.
- Anret kødet på fire store tallerkener. Fordel salaten ovenpå, hæld dressing over, og servér straks. Gæsterne vender selv salaten ved bordet.
PRØV OGSÅ: Stegt nudelsalat