Stegte jomfruhummerhaler med fennikel og dild
2
Ingredienser
- ¼-½ fennikel
- 6-8 store jomfruhummerhaler
- 1 spsk olivenolie
- ½ fed hvidløg, finthakket
- salt og peber
- 2 spsk citronsaft
- 1½ spsk olivenolie
- salt og peber
- 2 spsk dild, groft plukket.
- Tilbehør: Brød
Sådan gør du
- Snit fennikel i tynde skiver på et mandolinjern. Har du ikke sådan et, så snit det så fint som muligt i hånden. Pil jomfruhummerhalerne ud af skallerne, og giv dem et snit på rygside. Fjern og kasser den sorte streng.
- Opvarm en pande med olivenolie og steg jomfruhummerhalerne 2 min. på hver side. Tilsæt til sidst hvidløg og steg fortsat 1 min. Krydr de stegte jomfruhummere med salt, peber og placer dem på en tallerken.
- Krydr fintsnittet fennikel med citronsaft, olivenolie, salt, peber og dild.
- Anret 2 små tallerkener med fennikelsalat og stegte jomfruhummere.
- Kom lidt ekstra dild henover og spis brød til.
- TIP: Kan du ikke skaffe jomfruhummerhaler, kan du i stedet bruge tigerrejer i stedet.