Opskrift på orientalske fiskedeller på spyd

Orientalske fiskedeller på spyd

I disse lækre fiskefrikadeller får du masser af omega-3 og D-vitamin.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    450 Kcal

4

Ingredienser

  • 250 g laks
  • 250 g rødspætte eller anden mager fisk
  • et bundt frisk mynte (alternativt persille eller basilikum)
  • 1 bundt frisk koriander
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 tsk spidskommen
  • 1/2 tsk tørret chili
  • 1/2 tsk paprika
  • 1 gulerod
  • 1 æg
  • 50 g havreklid
  • salt og peber
  • 8 træspyd
  • 2 spsk olivenolie til stegning.
  • Tilbehør: Tortilla og nem rødløgstzatziki
  • 200 g fromage frais
  • 1 rødløg
  • 1 agurk
  • 2 spsk olivenolie

Sådan laver du fiskefrikadeller

  1. Kom alle ingredienser i en foodprocessor. Blend det grundigt til en fiskefars. Form 8 fiskedeller eller 16 små og sæt dem på spyd.
  2. Steg dem på en pande med olie ca. 4-5 min på hver side. Vend dem løbende. Du kan også brune dem på panden og bage dem færdig i ovnen ved 200 grader.
  3. Tilbehør: Tortilla og nem rødløgstzatziki
  4. Hak rødløget meget fint og riv agurken på den grove side af et rivejern. Lad den dryppe af i en si.
  5. Bland finthakket rødløg, revet agurk, olie, fromage frais og smag til med lidt salt og peber. Lun tortillaerne lige før servering og servér dem til fiskedellerne og tzatzikien.
  6. Se også opskrift på Lammehals med ramsløg.

Tip

Når du laver fiske fiskefrikadeller kan du med fordel variere fisken i farsen, så der både er fed og mager fisk i. Hermed får du både omega-3 og D-vitamin, ligesom du får D-vitamin fra æggeblommen.