Påskefrokost - her er 3 nemme retter
Påsken er en god anledning til at samles om skøn mad. Her får du opskrifterne på 3 lækre og nemme retter til påskefrokosten.
Nemme opskrifter til påskefrokosten:
- Italiensk påskepie med asparges og skinke
- Lammemørbrad med sennepsaioli
- Langtidsbagte rødbedeskiver gratinerede med gedeost
Italiensk påskepie med asparges og skinke
4 personer
Mørdej:
150 g smør
275 g hvedemel
½ tsk. salt
2 æggeblommer
1 spsk. koldt vand
Fyld:
4-6 forårsløg
250 g asparges
150 g kogt, røget skinke i tynde skiver eller strimler
3 æg
250 g ricotta eller hytteost
2 tsk. frisk timian
1 spsk. hvedemel
½ tsk. salt
peber
50 g friskreven parmesan
Desuden:
1 sammenpisket æggehvide
Sådan gør du:
- Skær smørret i små tern. Smuldr smørret i hvedemel og salt, til det ligner revet ost. Brug evt. en foodprocessor. Saml dejen med æggeblommen og vand. Lad dejen hvile tildækket 30 min. i køleskab.
- Beklæd en smurt springform (22 cm i diameter) med ⅔ af dejen, lad kanter af dejen hænge lidt ud over formens kant.
- Snit forårsløgene. Rens aspargesene ved at knække den nederste del af, og kassere det. Skær resten af aspargesene i 2 cm stykker. Kog forårsløg og asparges 2-3 min. i letsaltet vand. Afdryp grøntsagerne i en si.
- Pisk æg, ricotta, timian, hvedemel, salt, peber og parmesan sammen. Fordel ⅓ af æggemassen i formen. Fordel forårsløg og asparges over. Fordel ⅓ af æggemassen over. Fordel skinken over. Fordel den sidste ⅓ af æggemassen over.
- Udrul resten af dejen, og læg det over som låg. Fold den dej, der hænger ud over formens kant ind over dejlåget. Klem dejen sammen langs tærtens kant. Skær nogle snit i toppen. Pensl med sammenpisket æggehvide. Bag tærten ca. 50 min. ved 175 gr.
Lammemørbrad med sennepsaioli
4 personer
ca. 400 g afpudsede lammemørbrad
salt og peber
20 g smør
Senneps-aioli:
2 æggestore friskkogte og mosede kartofler
2 spsk. citronsaft
1 spsk. dijonsennep
2 fed finthakkede hvidløg
1½ dl god mayonnaise
3 spsk. olivenolie
salt og peber
Pynt:
frisk kørvel eller persille
Tilbehør:
grøn salat
Sådan gør du:
- Krydr kødet med salt og peber. Smelt smørret på en pande, til det er gyldent og afbruset. Brun kødet på alle sider. Steg det færdigt ved jævn varme ca. 6-8 min. Vend kødet flere gange under stegningen. Skær kødet i skiver.
- Rør de afkølede mosede kartofler med citronsaft, sennep og hvidløg. Rør mayonnaise og olivenolie i.
- Smag aiolien til med salt og peber og evt. ekstra citronsaft. Kom aiolien i en skål, og pynt med skyllet og afdryppet kørvel. Server aiolien til mørbradskiverne.
Langtidsbagte rødbedeskiver gratinerede med gedeost
4 personer
400 g rødbeder
2 spsk. olivenolie
salt og peber
100 g frisk gedeost
frisk timian
2 spsk. olivenolie
salt og peber
2 spsk. flydende honning eller ahornsirup
Pynt:
feldsalat
Sådan gør du:
- Skræl rødbederne, og skær dem 1 cm skiver. Læg dem på bagepapir. Pensl med olivenolie. Krydr med salt og peber. Bag dem ved 150 gr. i ca. 1¼ time.
- Fordel gedeost over rødbedeskiverne. Fordel hakket timian over. Dryp med olivenolie, salt og peber.
- Stil dem i ovnen igen ved 225 gr. i ca. 10 min. Fordel dem på et fad. Dryp med lidt flydende honning. Pynt med skyllet, og afdryppet feldsalat.