Panna cotta med bagte blommer
Nem og lækker panna cotta med lækre ovnbagte blommer til - det er en skøn sensommerdessert.
5 personer
Ingredienser
- ½ l fløde
- skallen fra ½ økologisk citron
- 2 blad husblas, udblødt i vand
- ½ stang vanilje
- 50 g sukker.
- Bagte blommer:
- 5 blommer, friske
- 5 dl rødvin (eller så meget så blommerne næsten er dækket)
- 50 g sukker
- 1 kanelstang.
Sådan gør du
- Hæld 3,5 dl fløde op i en gryde. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom stang og korn i fløden. Tilsæt citronskal og sukker.
- Lad fløden koge op, inden du tager den af blusset og sigter den. Lad flødemassen køle lidt af inden du tilsætter husblas.
- Sæt massen på køl til den har sat sig til en tyk konsistens. Pisk derefter 1,5 dl fløde og vend den i massen. Sæt den på køl igen og lad den stå i ca. to timer, så den bliver helt fast i konsistensen.
- Halver blommerne, fjern stenen og læg dem i et ildfast fad.
- Tilsæt rødvin, kanel og sukker. Kom folie over og bag dem i ovnen ved 200 grader. Tag dem ud og lad dem afkøle i væden.
- Server panna cotta med de bagte blommer.