Opskrift på peanutbutterkage med ananas

Peanutbutterkage med ananas

Denne peanutbutterkage med ananas er både smuk og utroligt lækker. Opskrift af Annemette Voss.

10 personer

Ingredienser

  • Peanutbutterkage:
  • 100 g smør, blødt
  • 1 dl peanutbutter
  • 100 g brun farin
  • 2 æg (str. M)
  • ½ dl sødmælk
  • 200 g hvedemel
  • 1½ tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 140 g sød ananas, uden skræl
  • Chokoladeglasur:
  • 150 g god, mørk chokolade
  • 80 g smør
  • Pynt:
  • 10 ananaskirsebær
  • 1 spsk peanuts

Sådan gør du

  1. Sådan gør du:
  2. Peanutbutterkage: 
  3. Pisk det bløde smør, peanutbutter og brun farin luftigt. Rør æggene i et ad gangen, og pisk grundigt efter hvert æg. Tilsæt mælken. ❱ Sigt hvedemel, bagepulver og vaniljesukker ned i dejen. Hak ananassen i grove stykker, og rør det hele sammen til en ensartet dej. Smør en bageform på ca. 18 cm i diameter, og drys den med lidt mel. Fordel dejen heri, og bag kagen ved 175 grader varmluft i ca. 40-45 minutter, til kagen er gylden og giver let efter ved tryk. Afkøl kagen lidt i formen, og vend den ud på et serveringsfad.
  4. Chokoladeglasur:
  5. Hak chokoladen fint. Smelt smørret i en lille gryde, og tag gryden af varmen. Tilsæt chokoladen, og rør det sammen til en glat chokoladeglasur. Lad glasuren svale i en lille, ren skål. Når glasuren er tyknet lidt, hælder du den over kagen. Afslut med friske ananaskirsebær og hakkede peanuts.