Peanutbutterkage med ananas
Denne peanutbutterkage med ananas er både smuk og utroligt lækker. Opskrift af Annemette Voss.
10 personer
Ingredienser
- Peanutbutterkage:
- 100 g smør, blødt
- 1 dl peanutbutter
- 100 g brun farin
- 2 æg (str. M)
- ½ dl sødmælk
- 200 g hvedemel
- 1½ tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 140 g sød ananas, uden skræl
- Chokoladeglasur:
- 150 g god, mørk chokolade
- 80 g smør
- Pynt:
- 10 ananaskirsebær
- 1 spsk peanuts
Sådan gør du
- Sådan gør du:
- Peanutbutterkage:
- Pisk det bløde smør, peanutbutter og brun farin luftigt. Rør æggene i et ad gangen, og pisk grundigt efter hvert æg. Tilsæt mælken. ❱ Sigt hvedemel, bagepulver og vaniljesukker ned i dejen. Hak ananassen i grove stykker, og rør det hele sammen til en ensartet dej. Smør en bageform på ca. 18 cm i diameter, og drys den med lidt mel. Fordel dejen heri, og bag kagen ved 175 grader varmluft i ca. 40-45 minutter, til kagen er gylden og giver let efter ved tryk. Afkøl kagen lidt i formen, og vend den ud på et serveringsfad.
- Chokoladeglasur:
- Hak chokoladen fint. Smelt smørret i en lille gryde, og tag gryden af varmen. Tilsæt chokoladen, og rør det sammen til en glat chokoladeglasur. Lad glasuren svale i en lille, ren skål. Når glasuren er tyknet lidt, hælder du den over kagen. Afslut med friske ananaskirsebær og hakkede peanuts.