Opskrift på peber-cognac-kyllingepaté

Peber-cognac-kyllingepaté

8

Ingredienser

  • 1 kg kyllingelever
  • 30 g smør
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 løg i tern
  • 3 fed hakket hvidløg
  • 10 kviste timian
  • 2 dl cognac
  • 250 g smør
  • 2½ dl økologisk cremefraiche
  • 38%.
  • salt og friskkværnet peber.
  • Pynt:
  • 2 spsk grofthakket blandet hel
  • peber
  • Serveres med:
  • Ristet brød og æble- eller ribsgele.

Sådan gør du

  1. Skær kyllingeleveren ud i mindre stykker og fjern sener og fedt. Der sidder kun ganske lidt. Kom smør og olivenolie på en pande og tilsæt kyllingelever, løg, hvidløg og timian. Lad det sautere på mellemvarme i 10 minutter, tilsæt cognac og lad det sautere 5 minutter mere. Sluk for varmen og lad det hvile på panden i 5 minutter. Kom det derefter i en foodprocessor sammen med smør og cremefraiche og blend, til massen er lind. Smag til med salt og peber. Kom leverpatée i en enlitersform og stil den i køleskabet natten over. Vend den ud og læg den på et fad. Fordel peberkornene hen over patéen og servér den iskold med ristet brød. Gerne med æble- eller ribsgele.