Peking-and med agurk, forårsløg og mynte
Peking-anden er kinesernes nationalret og den originale version tilberedes på en mere tidskrævende facon end denne ret. Men her er en opdateret variant, som er lynhurtigt lavet og smager skønt – især, hvis den spises med fingrene.
4
Ingredienser
- 1 and, udbenet, ca. 700 g (find udbenede ænder i asiatiske butikker, eller bed slagteren udbene en for dig. Alternativt kan du købe 2-3 andelår og selv udbene dem ved at skære kødet af langs benene)
- Salt
- Marinade
- 6 spsk ahornsirup
- 4 spsk sesamolie
- 4 spsk tamari (eller soya)
- 4 spsk æblecidereddike (eller hvidvinseddike)
- 1 fed hvidløg, revet
- 1 tsk tørret chili
- 4 forårsløg
- 2 agurker
- 50 g cashewnødder, grofthakkede
- 16 store rispandekager
- 1 bundt mynte
Sådan gør du:
- 1. Sæt ovnen på 225 grader, og krydr det udbenede andekød med salt på begge sider. Sæt anden i ovnen i en bradepande, og skru ned til 180 grader efter 10 min.
- 2. Lad anden stege færdig ca. 20 min, til den er mør og skindet er sprødt. Lad anden hvile lidt, inden du skærer den i tynde strimler.
- 3. Rør alle ingredienser til marinaden sammen. Vend det lune, strimlede andekød i marinaden. Skær forårsløg og agurker i tynde ringe/strimler.
- 4. Hæld kogende vand over rispandekagerne, én efter én, (følg anvisningen på pakken). Læg lidt and, agurk, løg, nødder og mynteblade ovenpå en pandekage ad gangen og rul sammen.
PRØV OGSÅ: Andebryst med jordskokker og løg i én gryde