Pizza med grillede auberginer

Pizza med grillede auberginer

Skøn, nem grovpizza med ekstra mange grøntsager. Jeg ruller ikke bunden helt tyndt ud, men laver en lidt tyk, blød version med masser af fyld.

2-4 personer

Ingredienser

  • Dej:
  • 25 g gær
  • 1½ dl lunet vand (ca. 37 grader)
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk sukker
  • 2 spsk olivenolie
  • 100 g groft hvedemel
  • ca. 150 g fint hvedemel
  • mel til udrulning
  • Topping:
  • 1 aubergine
  • lidt olivenolie
  • 4-5 spsk mosede tomater
  • lidt hvidløg, revet
  • 1 rødløg, i tynde både
  • 100 g blød gedeost
  • olivenolie
  • rucola
  • lidt parmesan, revet

Sådan laver du pizza med grillede auberginer

  1. Dej: Rør gæren i det lune vand, og tilsæt salt, sukker, olie, groft og fint mel. Ælt dejen smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter, eller endnu bedre: natten over i køleskab.
  2. Fyld: Del dejen i to, og rul den til to pizzabunde på hvert sit stykke bagepapir. Forvarm ovnen til 250 grader eller så varmt som muligt. Sæt to bageplader i ovnen, så de kan blive varme.
  3. Skær auberginen i skiver, dryp dem med lidt olivenolie, og grill dem på en varm grillpande (eller i den varme ovn). Smag dem til med salt.
  4. Smør lidt mosede tomater rørt med lidt hvidløg på pizzabundene. Top med løg, grillede auberginer, gedeost, olivenolie, salt og peber, og bag pizzaerne i den varme ovn i 8-14 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
  5. Top straks med lidt rucola og revet parmesan, og server eventuelt med ekstra salat til.
  6. TIP: Top gerne med ekstra spinat, grillede squash, rå fennikel, halve, små tomater eller andet grønt. Disse tykke pizzaer kan loades med stor succes.