Pizza med grillede auberginer
Skøn, nem grovpizza med ekstra mange grøntsager. Jeg ruller ikke bunden helt tyndt ud, men laver en lidt tyk, blød version med masser af fyld.
2-4 personer
Ingredienser
- Dej:
- 25 g gær
- 1½ dl lunet vand (ca. 37 grader)
- 1 tsk salt
- ½ tsk sukker
- 2 spsk olivenolie
- 100 g groft hvedemel
- ca. 150 g fint hvedemel
- mel til udrulning
- Topping:
- 1 aubergine
- lidt olivenolie
- 4-5 spsk mosede tomater
- lidt hvidløg, revet
- 1 rødløg, i tynde både
- 100 g blød gedeost
- olivenolie
- rucola
- lidt parmesan, revet
Sådan laver du pizza med grillede auberginer
- Dej: Rør gæren i det lune vand, og tilsæt salt, sukker, olie, groft og fint mel. Ælt dejen smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter, eller endnu bedre: natten over i køleskab.
- Fyld: Del dejen i to, og rul den til to pizzabunde på hvert sit stykke bagepapir. Forvarm ovnen til 250 grader eller så varmt som muligt. Sæt to bageplader i ovnen, så de kan blive varme.
- Skær auberginen i skiver, dryp dem med lidt olivenolie, og grill dem på en varm grillpande (eller i den varme ovn). Smag dem til med salt.
- Smør lidt mosede tomater rørt med lidt hvidløg på pizzabundene. Top med løg, grillede auberginer, gedeost, olivenolie, salt og peber, og bag pizzaerne i den varme ovn i 8-14 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
- Top straks med lidt rucola og revet parmesan, og server eventuelt med ekstra salat til.
- TIP: Top gerne med ekstra spinat, grillede squash, rå fennikel, halve, små tomater eller andet grønt. Disse tykke pizzaer kan loades med stor succes.