Rice pudding med brændte figner
Rice pudding er et godt alternativ til risalamande. Du får stadig de velkendte ris, men med en ny smag.
7
Ingredienser
- 140 g grødris
- 1 l sødmælk
- 2 dl piskefløde
- 1 vaniljestang
- 1 knsp salt
- 4 stænger hel kanel
- 6 hele kardemommekapsler
- 100 g sukker
- 50 g rosiner
- 1 dåse brændte figner i karamel
- 3-4 spsk mørk rom
Sådan laver du rice pudding
- 1. Kom ris i en tykbundet gryde med mælk og fløde. Flæk vaniljestangen og skrab kernerne ud. Kom det hele i gryden sammen salt, kanel og kardemomme.
- 2. Lad mælken langsomt koge op og skru så ned for varmen. Rør hele tiden i gryden, så ris eller mælk ikke brænder på i bunden. Risene skal simre i ca. 25 min.
- 3. Tilsæt derefter sukker og lad risene koge videre i 5 min. Sluk for varmen og tilsæt rosiner. Kom låg på og lad grøden stå og trække i 15-20 min, mens den tykner. Fisk vaniljestangen og evt. kanelstænger op og hæld ricepuddingen over i en serveringsskål. Kom et lag plastfolie over. Klem folien helt ned på grøden, så der ikke dannes skind. Lad rice puddingen stå og køle lidt ned, så den sætter sig.
- 4. Varm imens fignerne i en gryde sammen med rommen. Anret ricepuddingen med figner og karamelsauce.
- Lad kanel og kardemommekapslerne blive i ricepuddingen, så det afgiver ekstra smag. Men pas på, når du spiser – kardemommekapslerne smager meget kraftigt, hvis du kommer til at tygge i dem.