Opskrift på rugbrød med løjrom og krydderurtecreme

Ristet rugbrød med løjrom og krydderurtecreme

Løjrom bliver også kaldet "svenskernes kaviar. Lav det som en lille forret eller som appetizer.

4

Ingredienser

  • 1 dl cremefraiche 38 %
  • ½ tsk dijonsennep
  • salt og peber
  • 1 spsk estragon, finthakket
  • 1 spsk kørvel, finthakket
  • 1 spsk purløg, finthakket
  • 3 tynde skiver rugbrød
  • 1 håndfuld blandet salat
  • 50-75 g løjrom
  • 2 spsk skalotteløg, finthakket
  • lidt plukket kørvel og estragon.

Sådan gør du:

  1. Bland cremefraiche sammen med dijonsennep, salt og peber og pisk det stift og luftigt. Rør estragon, kørvel og purløg i cremen.
  2. Rist rugbrødet sprødt på en pande eller i en brødrister – og skær hver af de 3 skiver i 4 stykker – så du har 12 små stykker sprødt rugbrød.
  3. Kom en teskefuld krydderurtecreme på hvert stykke brød, lidt plukket salat og en teskefuld løjrom, og drys med finthakket skalotteløg, plukket kørvel og estragon.
  4. Krydr med lidt salt og frisk kværnet peber på toppen og server ristet rugbrød med løjrom og krydderurtecreme som en lille frokost-forret.