Ristet rugbrød med løjrom og krydderurtecreme
Løjrom bliver også kaldet "svenskernes kaviar. Lav det som en lille forret eller som appetizer.
4
Ingredienser
- 1 dl cremefraiche 38 %
- ½ tsk dijonsennep
- salt og peber
- 1 spsk estragon, finthakket
- 1 spsk kørvel, finthakket
- 1 spsk purløg, finthakket
- 3 tynde skiver rugbrød
- 1 håndfuld blandet salat
- 50-75 g løjrom
- 2 spsk skalotteløg, finthakket
- lidt plukket kørvel og estragon.
Sådan gør du:
- Bland cremefraiche sammen med dijonsennep, salt og peber og pisk det stift og luftigt. Rør estragon, kørvel og purløg i cremen.
- Rist rugbrødet sprødt på en pande eller i en brødrister – og skær hver af de 3 skiver i 4 stykker – så du har 12 små stykker sprødt rugbrød.
- Kom en teskefuld krydderurtecreme på hvert stykke brød, lidt plukket salat og en teskefuld løjrom, og drys med finthakket skalotteløg, plukket kørvel og estragon.
- Krydr med lidt salt og frisk kværnet peber på toppen og server ristet rugbrød med løjrom og krydderurtecreme som en lille frokost-forret.