Rødgrød med vaniljefløde

Rødgrød med vaniljefløde

Vi bliver ALDRIG trætte af rødgrød...

Rødgrød med vaniljefløde

6 personer

2 kg blandede bær – jordbær, hindbær,

ribs eller hvad du har

ca. 6 dl vand

ca. 2 dl lys rørsukker

ca. 3-4 spsk. kartoffelmel

Vaniljefløde

¼ liter piskefløde

korn fra 1 stang vanilje

1 tsk. florsukker

ca. 1 tsk. fintrevet citronskal

1. Kog bærrene møre i vandet. Hvis nogle er meget større end de andre, skæres de i stykker.

2. Smag bærsaften til med sukker – mængden afhænger af bærrenes sødme.

3. Pisk ingredienserne til fløden sammen med en gaffel, så den bliver tyk uden at blive til skum.

4. Rør kartoffelmelet ud i lidt vand, og jævn grøden. Server den lun eller kold med vaniljefløde og et drys friske blade af f.eks. citronmelisse.

SE OGSÅ: Rasmus Kofoeds morgengrød på emmerflager

SE OGSÅ: Nem sommermad

SE OGSÅ: Mhmm... kirsebærsaft!