Rødspættefileter med rejer og asparges

Rødspættefileter med rejer og asparges

(2 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Koge/stegetid: 18 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 250 g rødspættefileter
  • 1 bdt grønne asparges
  • 1 skalotteløg
  • 15+15 g smør
  • 1 dl hvidvin eller bouillon
  • 1 dl fløde eller cremefraiche 38 %
  • 150 g pillede rejer
  • frisk dild
  • salt og peber
  • Tilbehør:
  • nye kartofler

  1. Krydr fiskefileterne med salt og peber og rul dem let sammen.
  2. Skyl de grønne asparges og skær de træede ender af.
  3. Sauter finthakket skalotteløg bløde i en gryde med smør ogtilsæt hvidvin. Giv det et opkog og skru ned for varmen.
  4. Lægfiskefileterne i gryden, læg låg på og lad dem simre ved svagvarme 6-8 min.
  5. Sauter de grønne asparges på en pande medsmør 3-4 min. og krydr dem med salt og peber.
  6. Tag fiskenop af gryden og tilsæt fløde eller cremefraiche. Kog sovsenigennem, smag til med salt og peber og tilsæt fintsnittet dild.
  7. Anret fisk og asparges med sovsen og drys med rejer. Servermed nykogte kartofler.