Rødspætte med nye kartofler og persillesauce
En klassisk sommerret med frisk rødspætte, nye kartofler og en god hjemmelavet persillesauce.
4 personer
Ingredienser
- 4 rensede rødspætter
- 1 æg
- 2 dl rasp
- salt, peber
- smør evt. blandet med mild olivenolie til stegning
- Persillesauce:
- 30 g smør
- 2 spsk. hvedemel
- ca. 4 dl bouillon f.eks. fiske- el. hønsebouillon
- salt, peber
- ca. 3 spsk. hakket persille
- Pynt:
- persillekviste og citronbåde
- Tilbehør:
- nye kogte kartofler (se hvordan de koges i faktaboksen).
Sådan gør du
- Vend rødspætterne i sammenpisket æg og derefter i rasp krydret med salt og peber.
- Steg rødspætterne på panden, til de er gennemstegte, ca. 5 min. på hver side. Ved servering pynt da med persillekviste og citronbåde.
- Smelt smørret i en gryde. Rør hvedemelet i. Tilsæt kogende bouillon lidt ad gangen under omrøring. Kog saucen igennem ca. 5 min. under omrøring.
- Smag saucen til med persille, salt og peber.