Røget helleflynder med agurke-basilikum-creme og ristet rugbrød
4
Ingredienser
- ½ agurk
- 1½ dl græsk yoghurt 10 %
- 1 knsp cayennepeber
- salt
- 1½ spsk citronsaft
- 2-3 spsk finthakket basilikum
- 2 spsk finthakket rødløg
- 1 spsk fintrevet peberrod
- 4-6 skiver rugbrød
- evt. smør til stegning af rugbrød
- 4-6 skiver røget hellefisk
- lidt plukket dild og basilikumblade.
- Skræl agurken, halvér den på langs, og skrab kernerne ud med en ske og kassér dem. Skær agurken i ½ cm tykke skiver på skrå.
Sådan gør du
- Rør græsk yoghurt med cayennepeber, salt, citronsaft, basilikum, rødløg og peberrod.
- Rist rugbrødet på en brødrister eller steg det sprødt på en pande med lidt smør.
- Anret hellefisk og agurk-basilikumcreme på et fad og pynt med plukket dild, basilikum og servér ristet rugbrød til.