Helleflynder med agurke-basilikum-creme og ristet rugbrød

Røget helleflynder med agurke-basilikum-creme og ristet rugbrød

4

Ingredienser

  • ½ agurk 
  • 1½ dl græsk yoghurt 10 %
  • 1 knsp cayennepeber
  • salt 
  • 1½ spsk citronsaft 
  • 2-3 spsk finthakket basilikum
  • 2 spsk finthakket rødløg
  • 1 spsk fintrevet peberrod
  • 4-6 skiver rugbrød
  • evt. smør til stegning af rugbrød
  • 4-6 skiver røget hellefisk
  • lidt plukket dild og basilikumblade.
  • Skræl agurken, halvér den på langs, og skrab kernerne ud med en ske og kassér dem. Skær agurken i ½ cm tykke skiver på skrå.

Sådan gør du

  1. Rør græsk yoghurt med cayennepeber, salt, citronsaft, basilikum, rødløg og peberrod.
  2. Rist rugbrødet på en brødrister eller steg det sprødt på en pande med lidt smør. 
  3. Anret hellefisk og agurk-basilikumcreme på et fad og pynt med plukket dild, basilikum og servér ristet rugbrød til.