Opskrift på risotto med kantareller, ramsløg og bacon

Skøn risotto med kantareller, ramsløg og bacon

En risottoklassiker som er piftet op med ramsløg, der med sin ganske milde hvidløgssmag, går smukt i spænd med både svampe og bacon.

Risotto med kantareller, ramsløg og bacon til 4 personer

Total:40 minutter

Ingredienser

  • Ca. 1,2 – 1,5 liter kyllinge- eller kalvefond
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 spsk smør
  • 75 g lufttørret bacon, eller anden slags af god kvalitet, skåret i tern
  • ca. 200 g kantareller, rensede og skåret i kvarte
  • 1 stort skalotteløg eller 2 mindre, finthakket
  • 500 g risottoris
  • 2,5 dl tør hvidvin eller vermouth
  • 75 g friskrevet parmesan
  • ca. 20 blade ramsløg, skyllede og med stænglen skåret af

Sådan laver du risotto

  1. Anbring fonden over svag varme, mens resten af risottoen forberedes.
  2. Smelt 1 spsk af smørret og alt olivenolien i en tykbundet gryde eller pande. Tilsæt bacontern og lad dem stege, indtil at fedtet begynder at løsne sig fra kødet.
  3. Tilsæt nu svampe og løg, og lad blandingen simre i ca. 5-6 min til løgene er gennemsigtige.
  4. Skru op for varmen og tilsæt ris og vin/vermouth. Lad blandingen koge indtil vinen er kogt ind.
  5. Tilsæt nu fonden en smule ad gangen. Vent med at tilsætte til første omgang er absorberet af risen.
  6. Når risene er næsten færdige, tilsæt ramsløgene sammen med sidste omgang fond, efterfulgt af resten af smørret og parmesanen.
  7. Smag til med friskkværnet peber og lidt salt, men vær varsom, da baconen også giver en saltet smag.
  8. Lad risottoen stå under låg et par minutter, før den serveres og spises med det samme.

Se også opskrift på Risotto med ramsløg og perlespelt