Hakkebøf med krydderurter og grøn bulgur
Hakkebøffer er populær mad. Få her en nem opskrift på hakkebøffer med bulgur til. Her har vi tilføjet friske krydderuter, som tilfører masser af smag.
4
Ingredienser
Hakkebøffer:
- 500 g hakket oksekød
- 1 lille bundt løvstikke
- 2 spsk. klippet purløg
- 1 spsk. dijonsennep
- Salt og peber
- 1 spsk. smør og 1 spsk. olivenolie
Grøn bulgur:
- 2½ dl bulgur
- Havsalt
- 1 bundt mynte
- 1 bundt bredbladet persille
- 1 citron
- ½ dl olivenolie
- Friskkværnet peber
Sådan gør du
- Hakkebøffer: Kom hakket kød i en skål.
- Skyl løvstikke og hak den fint. Rør kødet sammen med løvstikke, purløg, sennep, salt og peber.
- Form kødet til hakkebøffer og hak overfladen i tern med en skarp kniv. Krydr dem med salt og peber.
- Opvarm smør og olie på en pande. Steg bøfferne i 5-6 min. på hver side.
- Grøn bulgur: Kom bulgur i en skål med havsalt. Hæld 4 dl kogende vand over og dæk skålen til med husholdningsfilm. Lad bulguren trække i 10 min.
- Hak krydderurter fint. Bland bulgur med de hakkede krydderurter. Smag til med citronsaft, olivenolie, havsalt og friskkværnet peber. Server grøn bulgur til krydderurtehakkebøfferne.