koge perfekte pasta

De 5 bedste råd: Sådan koger du den perfekte pasta

Hvordan er det nu lige med pastaen: Hvor længe skal den koge for at blive "al dente", og skal man komme olie i kogevandet eller ej? Det får du svaret på her sammen med de 5 bedste tip til, hvordan du koger den perfekte pasta – uden at begå alle de gængse begynderfejl.

Efter en december måned med masser af god mad på tallerkenerne er det nok de færreste, der har lyst til det helt store udtræk med steg, sovs og (brunede) kartofler til aftensmad.

Artiklen fortsætter under videoen...

Vi elsker pasta

Ja, faktisk svarer hele 31 procent af os, at vi har mest lyst til at spise italiensk mad her på den anden side af jul og nytår. Det viser en undersøgelse, som måltidskassevirksomhed HelloFresh har foretaget.

Og det er også en tendens, som vi ser her på ALT.dk, hvor nogle af vores allermest populære og googlede opskrifter her i januar er… netop: Pastaretter og gerne de nemme af slagsen.

Men hvordan er det nu lige med pastaen... Hvor længe skal den koge for at blive al dente, og skal man komme olie i kogevandet eller ej?

Det får du svaret på her, hvor kok og gastronomisk chef hos HelloFresh, Nanna Elisabeth Vestergaard Kaldan, giver dig de 5 bedste tip til, hvordan du koger den perfekte pasta uden at begå alle de gængse begynderfejl:

Sådan koger du den perfekte pasta

  1. Følg ALTID kogetids-anvisningen på pakken: Når pastaen flyder op til overfladen, er den færdig med at koge.
  2. Kom IKKE olie i vandet: Det forhindrer vandet i at komme op på de rette temperaturer. I stedet kan du tilføje lidt god olivenolie til pastaen, hvis den ikke er klar til at komme i en sovs med det samme. Så størkner eller klistrer den sig ikke sammen.
  3. Skyl IKKE pastaen i koldt vand: Vandet vasker nemlig bare smagen ud af pastaen.
  4. Kog pastaen færdig sammen med sovsen: På den måde får pastaen mere smag, mens sovsen får en cremet konsistens af det pastavand, der er tilbage.
  5. Servér pastaen med det samme: På den måde undgår du, at pastaen bliver klistret, kold og kedelig.

Pasta – en god måde at komme madspild til livs på

Pasta er en supergod ret til at undgå madspild. Har du en rest spinat, pizza-sovs tilovers fra aftensmaden i går eller måske en bundskraber af et mælkeprodukt? Så kan du hurtigt og nemt blande det i din pasta - og du kan endda spæde til med flere grøntsager, hvis du skal have lidt ekstra grønt ind i hverdagen.

Mangler du er par gode bud på lækre pastaretter, så er de 5 mest populære på ALT.dk disse:

Typer af pasta: Kend din pasta

Kender du forskel på de forskellige pastatyper? Og ved du, hvilken slags pasta der er de meste populære i verden?

ALT det kan du finde svaret på her: 9 ting vi ikke anede om pasta

Savner du inspiration til lækre retter med pasta? Så se nogle af vores mest populære retter herunder: