Saftig chokoladekage med solbær
Denne kage er konfektagtigi konsistensen, kan serveressom både dessertkage og til engod kop kaffe.
8 personer
Ingredienser
- Saftig chokoladekage med solbær
- 150 g solbær
- ½ dl vand
- 250 g mørk chokolade
- 250 g smør
- 250 g sukker
- 4 æg
- 2 spsk. hvedemel
- Pynt:
- flormelis og høvlet hvid chokolade
- Tilbehør:
- vaniljeis, flødeskum og friske bær, f.eks. jordbær
- Kog solbærrene op sammenmed vandet 2-3 min. Pres demgennem en sigte.
- Hak chokoladen. Smelt langsomtsmørret i en gryde sammenmed sukkeret. Kom hakketchokolade og solbærsafteni. Tag straks gryden fra varmen,og rør det jævnt. Rør et æg i adgangen. Vend hvedemelet i.
- Kom chokoladedejen i enspringform, 22 cm i diameter,foret med bagepapir. Bagkagen ved 180 gr. i ca. 45 min.Afkøl kagen. Pynt med sigtetflormelis og hvid chokolade.