Salat med hummer og avocado

Salat med hummer og avocado

Okay! Hummer er virkelig luksus. Har du ikke lige hummerbudget-dag, er denne salat med jomfruhummerhaler eller nypillede rejer også ret delikat.

2

Ingredienser

  • 1 hummer (ca. 600 g)
  • 1 spsk sukker
  • 1 håndfuld salt
  • evt. 1 håndfuld dildstængler
  • Dressing:
  • ½ dl limesaft
  • 1 spsk flydende honning
  • 3 spsk olivenolie
  • salt
  • Salat:
  • 3 hjertesalathoveder
  • 2 avocadoer
  • 1 pink grapefrugt
  • 5 radiser
  • 1 håndfuld koriander

Sådan laver du salat med hummer og avocado

  1. Bring en stor gryde med i kog med sukker, salt og evt. dildkviste. Afliv hummeren. Læg den på et spækbræt, og sæt en stor kokkekniv hurtigt ned mellem øjnene på den med et hårdt ryk, så den dør med det samme. Kom den i det kogende vand i 9-11 minutter. Tag den op, og lad den køle lidt. Pil hale og kløer af, og kødet ud. Skær det i mundrette stykker. Rør limesaft med honning og olivenolie. Smag dressingen til med salt. Skær salaterne i både, og avocadoen i tern. Skræl grapefrugten (også den hvide hinde), og skær den i fileter eller skiver. Skær radiserne i skiver. Vend grøntsagerne med dressingen. Anret salaten på et fad, og top med hummer og koriander. Krydr evt. med salt og peber. Server straks.
  2. TIP
  3. Brug salaten som en skøn frokostret eller brug den som forret. Og køb evt. hummer-kødet færdigt.