Salat med jordbær, balsamico og hyld

Salat med jordbær, balsamico og hyldeblomst

Sødme fra honning, syre fra balsamico og stærk peber klæder de saftige jordbær og sprøde salater eminent godt.

4

Ingredienser

  • Salat:
  • 1 romainesalat
  • 450 g jordbær
  • en håndfuld skovjordbær (kan udelades)
  • 50 g rucola
  • 50 g ærteskud
  • 100 g ærter,
  • frisk-bælgede
  • Dressing:
  • 4 spsk hyldeblomstsaft, ufortyndet
  • 4 spsk balsamico
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 skalotteløg,
  • fint-hakket
  • sort peber
  • Til pynt: 1 klase hyld (kan udelades)

Sådan gør du

  1. Salat: Skær romainesalaten i kvarter eller ottendedele på den lange led.
  2. Skær jordbærrene i grove stykker, og vend med rucola og ærteskud.
  3. Kom det hele på toppen af romainesalaten, og drys med ærter.
  4. Dressing: Rør alle ingredienser til dressingen sammen, og hæld den over salaten.
  5. Kværn peber over hele herligheden. Klip hyldeblomster ud over til sidst, og server.
  6. Server salaten som en hovedret til to på sommerens varme dage, eller som tilbehør til grillmad og bagt fisk.