Opskrift på små frikadeller

Små frikadeller

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    525 Kcal
  • Fedt:
    20 %
  • Protein:
    31 %
  • Kulhydrat:
    49 %

4

Ingredienser

  • ½ kg hakket kalv og gris 3-7%
  • 1 finthakket løg
  • ½ dl rasp
  • 1 æg
  • salt, peber
  • 1 dl vand
  • 750 g skrællede kartofler
  • 500 g skrællet selleri
  • 1 spidskål
  • 1 tsk olie
  • 1 tsk kommen
  • 1-2 knust fed hvidløg
  • 1 snittet porre.

Sådan gør du

  1. Rør en fars sammen af hakket kød, løg, rasp, æg, salt, peber og vand og lad den hvile 15 minutter.
  2. Form farsen til 16 små frikadeller og sæt dem på en bageplade. Steg frikadellerne i ovnen ved 225 grader i ca. 12 minutter.
  3. Skær kartofler og selleri i mindre stykker og kog dem mørt i usaltet vand ca. 20 minutter.
  4. Hæld vandet fra, mos kartoflerne og selleri og smag til med salt og peber.
  5. Snit spidskålen og lynsteg det i lidt olie med kommen, hvidløg og porre 3-4 minutter, så det stadig har bid.
  6. Smag kålen til med salt og peber og servér det til frikadellerne sammen med kartoffel-sellerimos.