Sådan undgår du at guacamolen bliver brun

Smart trick: Sådan undgår du, at guacamolen bliver brun

Internettet bugner af gode råd og ideer til, hvordan man undgår en kedelig brun overflade på den lækre avocado-dip. Men er der reelt set nogle af dem, der virker? Ja, det er – se bare her:

Lige som der ikke findes noget bedre end en blød cremet (og lige tilpas spicy) guacamole til dine nachos, så findes der ikke noget værre end en guacamole, der er blevet brun og kedelig i toppen. Men det er svært at undgå, når man har brugt friske avocadoer – og måske gerne vil lave dippen klar i god tid, inden der kommer gæster. Så hvad gør man så?

På websitet realsimple.com satte de sig for at undersøge de meste gængse metoder til at undgå brun guacamole, for at se hvilken, der virkede bedst.

Man skal ikke bruge advocadosten og advocadoskræller

De prøvede f.eks. det gode gamle trick med at lægge avocadostenen ned i guacamolen, og da det ikke var specielt effektivt, forsøgte de sig med at dække guacamolen til med skrællen fra avocadoen. Det var dog ikke specielt effektivt, da skrællerne skal lægges helt glat, og avocadoskræller som bekendt er runde og svære at ’glatte ud’.

Plastikfilm er heller ikke en god idé

Så prøvede de en god gammel klassiker, nemlig at lægge plasticfilm henover skålen med guacamole og sørge for, at filmen sluttede helt tæt. Denne metode var effektiv, men stadig ikke 100 % sikker, da det kan være ret svært at få filmen til at holde helt tæt.

Limejuice er heller ikke sagen

Et andet godt og velafprøvet råd – og den metode vi altid har gjort brug af - er at hælde ekstra limejuice eller citronsaft hen over overfladen af guacamolen for at forhindre overfladen i at blive brun. Det kan være effektivt, men metoden har det desværre med at gøre guacamolen for syrlig og give den for meget smagt af lime eller citrus.

Så hvis hverken film, sten, skræller eller citrussaft hjælper, hvad gør man så?

Svaret er vand

Man bruger vand. Ganske enkelt. Ifølge testen pårealsimple.com skal du blot hælde lidt vand på toppen af din guacamole, så det dækker hele overfladen. Det forhindrer luften i at misfarve avocadoen, og derudover afgiver vandet ingen smag til guacamolen, som f.eks. limesaft. Når du skal bruge din guacamole, hælder du blot vandet fra og rører en gang rundt.

Så helt enkelt kan 1 cm vand på toppen af guacamolen blive det mest effektive våben imod brun og kedelig avocadip – det må da næsten afprøves, så vi roligt kan lave dippen dagen før og opbevare den i køleskabet til gæsterne kommer.