Sommersalat opskrift med hvidkål og bacon

Sommersalat med hvidkål og bacon

4

Ingredienser

  • 125 g bacon
  • ½ dl piskefløde
  • 2 spsk friskrevet peberrod
  • ½ citron
  • salt og sort peber
  • 1 sommerhvidkål eller spidskål
  • 75 g parmesan

Sådan laver du sommersalat

  1. 1. Steg baconen sprød, og læg den over på køkkenrulle.
  2. 2. Bland fløde, peberrod og saften af citronen i bunden af en stor skål. Smag til med salt.
  3. 3. Snit kålen fint, og kom det i skålen med dressing i bunden. Vend det sammen. Brug en kartoffelskræller til at lave flager af parmesanosten, og kom dem over salaten. Knus baconen og vend i salaten sammen med masser af friskkværnet sort peber.

Tip

Salaten kan sagtens laves i forvejen. Gem parmesanflager og knust bacon i en beholder for sig, og drys dem over salaten i sidste øjeblik. På den måde er salaten også supernem at tage med ud i det fri.