Speltbrød med gojibær
Et både sødt og sprødt brød med masser af smag.
Et stort brød
Ingredienser
- 1 dl yoghurt naturel
- 3 dl lunkent vand
- 25 g gær
- 2 tsk. salt
- 1 spsk flydende honning
- 100 g speltflager
- 50 g hørfrø
- 50 g solsikkefrø
- 50 g græskarkerner
- 75 g gojibær
- 100 g groft speltmel
- 250-300 g hvedemel
Sådan gør du:
- Hæld yoghurt og vand i en skål. Opløs gæren heri. Tilsæt salt, honning og speltflager og rør sammen. Kom hørfrø, solsikkefrø, græskarkerner og gojibær i dejen. Ælt speltmel og hvedemelet i lidt ad gangen og ælt dejen længe − gerne i 10 minutter. Har du en røremaskine, kan dejen med fordel æltes heri. Dejen skal være lidt klistret. Stil den tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
- Slå dejen ned på et meldrysset bord og form den til et rundt eller ovalt brød. Kom brødet på et stykke bagepapir og lad det hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time. Rids brødet.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft, 225 grader almindelig ovn. Lad en bageplade blive i ovnen. Lemp forsigtigt brød med bagepapir over på den varme bageplade og bag brødet i ca. 25 min. Afkøl brødet på en bagerist.
- Energi pr. 100 g: 285 kcal, fedt 26%, protein 12%, kulhydrat 62%, kostfibre 5 g.