Stærk blomkålssuppe med gurkemeje og koriander
Blomkål er rig på C-vitamin, kalium og folinsyre. Desuden indeholder blomkål stoffet allicin, der også findes i hvidløg og som dæmper betændelse og holder ældningsprocesser i skak.
Blomkålssuppe til 4 personer
Ingredienser
- 2 store løg, hakket
- olie
- 1 tsk chilipulver
- ¼ tsk gurkemeje
- ½ tsk stødt spidskommen
- 2 tomater
- ½ l mælk
- 1 blomkålshoved, plukket i mindre stykker
- 4 kartofler, skrællet og skåret i mindre stykker
- salt
- peber
- 1 håndfuld friske koriander
- ½ tsk nigellafrø (jomfru i det grønne).
Sådan laver du blomkålssuppe:
- Steg løgene gyldne i olie på panden. Tilsæt chili, gurkemeje og spidskommen.
- Tilsæt tomat og mælk og lad det simre lidt.
- Tilsæt blomkål og kartofler, og lad det simre indtil kartoflerne er møre, ca. 15 min.
- Blend ingredienserne til en cremet suppe og smag til med salt og peber.
- Drys med hakket koriander og nigellafrø.
Skønne supper
-
Ingefærsuppe
-
Nem & spicy rød karrysuppe med kødboller og grøntsager
-
Tomatsuppe med rosmarinbrød
-
Peberrodssuppe med blåmuslinger
-
Nem hønsekødssuppe
-
Kyllingesuppe med nudler og grønt
-
Forårssuppe med asparges og kylling
-
Tomatsuppe med pasta
-
Klar kyllingesuppe med grønkål, ingefær og chili
-
Thai-kokosmælk suppe
-
Bønnesuppe med avocado