Steak med grøntpakker og svampe
Brug sæsonens nordiske grøntlækkerier til en god bøf.
4
Total:1 time
Ingredienser
- 500 g oksesteak, 4 stk
- 600 g nye kartofler, kogte
- 12 grønne asparges
- 200 g nye gulerødder
- 1 bundt forårsløg
- ¼ bundt estragon, grofthakket
- 2,5 dl fløde
- 2 tsk Dijonsennep
- salt
- sort peber
- Karsesalat:
- 250 g blandede svampe, f.eks. kantareller/shitake/mark champignon, renset
- 1-2 spsk olivenolie
- 1 potte brøndkarse
- ½ bakke karse
Sådan laver du steak med svampe
- Rengør alle grøntsagerne og skær dem i mindre stykker. Bland estragon sammen med kartoflerne og krydr godt med salt og peber.
- Tag fire stykker bagepapir á ca. 40 cm og fordel grøntsagerne derpå. Pisk fløden sammen med sennep, fold bagepapiret op omkring grøntsagerne og kartoflerne, og fordel fløden i de fire pakker.
- Luk pakkerne med kødsnor og sæt dem på en bageplade og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15-20 min.
- Steg oksekødet på en varm pande i olivenolie i ca. 2 min på hver side. Tag bøfferne af panden og lad dem trække i ca. 2-3 min.
- Steg svampene på panden i lidt olie. Tag svampene af panden og vend dem med karsen lige inden servering.
- Anret kødet på et lille fad med karse/svampesalat. Server med de bagte grøntpakker.
- Prøv også majskager med tigerrejer, cherrytomater og koriandersalat