Opskrift på steak med grøntpakker og svampe

Steak med grøntpakker og svampe

Brug sæsonens nordiske grøntlækkerier til en god bøf.

4

Total:1 time

Ingredienser

  • 500 g oksesteak, 4 stk
  • 600 g nye kartofler, kogte
  • 12 grønne asparges
  • 200 g nye gulerødder
  • 1 bundt forårsløg
  • ¼ bundt estragon, grofthakket
  • 2,5 dl fløde
  • 2 tsk Dijonsennep
  • salt
  • sort peber
  • Karsesalat:
  • 250 g blandede svampe, f.eks. kantareller/shitake/mark champignon, renset
  • 1-2 spsk olivenolie
  • 1 potte brøndkarse
  • ½ bakke karse

Sådan laver du steak med svampe

  1. Rengør alle grøntsagerne og skær dem i mindre stykker. Bland estragon sammen med kartoflerne og krydr godt med salt og peber.
  2. Tag fire stykker bagepapir á ca. 40 cm og fordel grøntsagerne derpå. Pisk fløden sammen med sennep, fold bagepapiret op omkring grøntsagerne og kartoflerne, og fordel fløden i de fire pakker.
  3. Luk pakkerne med kødsnor og sæt dem på en bageplade og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15-20 min.
  4. Steg oksekødet på en varm pande i olivenolie i ca. 2 min på hver side. Tag bøfferne af panden og lad dem trække i ca. 2-3 min.
  5. Steg svampene på panden i lidt olie. Tag svampene af panden og vend dem med karsen lige inden servering.
  6. Anret kødet på et lille fad med karse/svampesalat. Server med de bagte grøntpakker.
  7. Prøv også majskager med tigerrejer, cherrytomater og koriandersalat