Steak med krydderurtesmør og grillede grøntsager

Steak med krydderurtesmør og grillede grøntsager

Ingredienser

  • 75 g blødt smør
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1-2 spsk skalotteløg, finthakket
  • 2 spsk persille, finthakket
  • 1 spsk basilikum, hakket
  • lidt paprika
  • revet citronkal
  • citronsaft
  • salt og peber
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • salt
  • 2 majskolber
  • 2-3 snackpeberfrugter
  • 4 portobellosvampe
  • lidt plukket bredbladet persille
  • 4 bøffer f.eks. entrecote eller
  • ribeye steaks.

Sådan gør du

  1. Rør blødt smør sammen med hvidløg, skalotteløg, persille og basilikum. Krydr med lidt paprika, revet citronskal, citronsaft, salt og peber. Kom det i en skål, og sæt det i køleskabet. Eller kom det på et stykke husholdningsfilm, og rul det til en pølse – så du kan skære skiver af smørret, når det er afkølet.
  2. Bland olivenolie sammen med hvidløg og salt. Befri majskolberne for blade, halvér peberfrugterne, og fjern kernerne.
  3. Pensl majskolber, peberfrugter og porto- bellosvampe med lidt hvidløgsolie. Grill grøntsagerne nogle minutter på hver side. Læg dem på et fad, og krydr med salt, peber og plukket persille.
  4. Pensl kødet med lidt olivenolie, og grill det 2-3 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. 
  5. Servér kødet med krydderurtesmør og grillede grøntsager og evt. en frisk, grøn salat.