Steak med krydderurtesmør og grillede grøntsager
Ingredienser
- 75 g blødt smør
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1-2 spsk skalotteløg, finthakket
- 2 spsk persille, finthakket
- 1 spsk basilikum, hakket
- lidt paprika
- revet citronkal
- citronsaft
- salt og peber
- 3 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg, finthakket
- salt
- 2 majskolber
- 2-3 snackpeberfrugter
- 4 portobellosvampe
- lidt plukket bredbladet persille
- 4 bøffer f.eks. entrecote eller
- ribeye steaks.
Sådan gør du
- Rør blødt smør sammen med hvidløg, skalotteløg, persille og basilikum. Krydr med lidt paprika, revet citronskal, citronsaft, salt og peber. Kom det i en skål, og sæt det i køleskabet. Eller kom det på et stykke husholdningsfilm, og rul det til en pølse – så du kan skære skiver af smørret, når det er afkølet.
- Bland olivenolie sammen med hvidløg og salt. Befri majskolberne for blade, halvér peberfrugterne, og fjern kernerne.
- Pensl majskolber, peberfrugter og porto- bellosvampe med lidt hvidløgsolie. Grill grøntsagerne nogle minutter på hver side. Læg dem på et fad, og krydr med salt, peber og plukket persille.
- Pensl kødet med lidt olivenolie, og grill det 2-3 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.
- Servér kødet med krydderurtesmør og grillede grøntsager og evt. en frisk, grøn salat.
LÆS OGSÅ: Grillet fisk med agurkesalsa