stegt hvis fisk med tzatziki

Stegt fisk & tzatziki

Smagen af forår.

4

Ingredienser

  • 600-700 g fast hvid fisk, f.eks. kulmule
  • lidt spelt- eller grahamsmel
  • salt, peber
  • 2 spsk olie til stegning
  • Tzatziki på rygeost:
  • 150 g rygeost 1%
  • 2-3 spsk minimælk
  • 1-2 fed knust hvidløg
  • ½ udkernet, finthakket agurk
  • 1 lille bdt. skåret dild
  • 600 g små kartofler
  • 1 spsk olivenolie
  • lidt hakkede urter
  • friske sukkerærtespirer
  • lime

  1. Sådan gør du: Begynd med kartoflerne. Skrub og dup dem tørre, skær dem i halve, og vend dem med olie, krydderurter og salt. Bred dem på en plade med bagepapir, og bag dem gyldne og møre i ovnen ved 220° varmluft i ca. 20 minutter.
  2. Skær fisken i portionsstore stykker, og drys dem let med lidt mel, krydret med salt og peber. Varm olien i en pande, og steg fisken på skindsiden først i 2-3 minutter, hvorefter den vendes og steges tilsvarende på den anden side, eller til den føles fast ved et let tryk.
  3. Rør rygeosten blød med mælk, smag til med knust hvidløg, agurk, dild samt salt og peber.
  4. Server fisken med tzatziki, kartofler og friske ærtespirer og lime.