Stegt fisk & tzatziki
Smagen af forår.
4
Ingredienser
- 600-700 g fast hvid fisk, f.eks. kulmule
- lidt spelt- eller grahamsmel
- salt, peber
- 2 spsk olie til stegning
- Tzatziki på rygeost:
- 150 g rygeost 1%
- 2-3 spsk minimælk
- 1-2 fed knust hvidløg
- ½ udkernet, finthakket agurk
- 1 lille bdt. skåret dild
- 600 g små kartofler
- 1 spsk olivenolie
- lidt hakkede urter
- friske sukkerærtespirer
- lime
- Sådan gør du: Begynd med kartoflerne. Skrub og dup dem tørre, skær dem i halve, og vend dem med olie, krydderurter og salt. Bred dem på en plade med bagepapir, og bag dem gyldne og møre i ovnen ved 220° varmluft i ca. 20 minutter.
- Skær fisken i portionsstore stykker, og drys dem let med lidt mel, krydret med salt og peber. Varm olien i en pande, og steg fisken på skindsiden først i 2-3 minutter, hvorefter den vendes og steges tilsvarende på den anden side, eller til den føles fast ved et let tryk.
- Rør rygeosten blød med mælk, smag til med knust hvidløg, agurk, dild samt salt og peber.
- Server fisken med tzatziki, kartofler og friske ærtespirer og lime.