Opskrift på stegt lam med puylinser, bacon og pistou

Stegt lam med puylinser, bacon og pistou

4

Ingredienser

  • 3 stl. bladselleri
  • 2 gulerødder
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g bacon i tern
  • 2 laurbærblade
  • 250 g puylinser
  • 1 lammebov
  • 7 dl hønse- eller grøntsagsbouillon
  • Pistou
  • 1 stort bdt basilikum
  • 1 fed hvidløg
  • 75 g frisk gedeost
  • ½ dl olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • salt

Sådan laver du lam

  1. 1. Tænd ovnen på 175 gr. Skær selleri, gulerødder og løg i tern og skær hvidløg i tynde skiver. Steg baconen i en pande (eller direkte i den bradepande, du skal bruge til kødet). Når det begynder at tage farve, tilsættes selleri, gulerødder og løg, som steger med i et par minutter. Tilsæt så hvidløg og laurbærblade og steg 1 minut mere.
  2. 2. Hæld grøntsager og bacon over i et ovnfast fad eller bradepande. Gå linserne efter for urenheder, skyl dem, og hæld dem i fadet. Rør sammen med grøntsager og bacon og læg lammet over. Hæld bouillon ved, og kom det hele i ovnen.
  3. 3. Lad lammet stege i ovnen i ca. 1½-2 time. Rør lidt i linserne undervejs og tilsæt evt. mere væske, hvis de begynder at blive tørre – der skal hele tiden være en smule væske i bunden af fadet.
  4. 4. Lav imens pistouen: blend basilikum med hvidløg, gedeost, olie og citronsaft og smag til med salt. Servér lammet i fadet med pestoen rør lidt ud i linserne.