Stegt rødspætte med nye kartofler og persillesauce

Stegt rødspætte med nye kartofler og persillesauce

Nye kartofler er en af sommerens smagsmæssige højdepunkter, her får du en klassiker, som nok indskriver sig på en af sommerens favoritter i de fleste familier.

4 personer

Ingredienser

  • 4 rensede rødspætter
  • 1 æg
  • 2 dl rasp
  • salt, peber
  • smør evt. blandet med mild olivenolie til stegning
  • Persillesauce:
  • 30 g smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • ca. 4 dl bouillon f.eks. fiske- el. hønsebouillon
  • salt, peber
  • ca. 3 spsk. hakket persille
  • salt, peber
  • Pynt:
  • persillekviste og citronbåde
  • Tilbehør:
  • nye kogte kartofler

  1. Vend rødspætterne i sammenpisket æg og derefter i rasp krydret med salt og peber.
  2. Steg rødspætterne på panden, til de er gennemstegte, ca. 5 min. på hver side. Ved servering pynt da med persillekviste og citronbåde.
  3. Smelt smørret i en gryde. Rør hvedemelet i. Tilsæt kogende bouillon lidt ad gangen under omrøring. Kog saucen igennem ca. 5 min. under omrøring.
  4. Smag saucen til med persille, salt og peber.