Stegt rødspætte med sellerimos og blomkål
4
Total:40 minutter
Ingredienser
- 600 g knoldselleri
- 1 l mælk (til at koge i)
- 30 g smør
- salt og peber
- 100 g hasselnøddekerner
- 1 lille bundt sødskærm eller kørvel
- 600 g blomkål
- 3 spsk æblecidereddike
- 2 spsk koldpresset rapsolie
- 1 tsk sennep
- salt og peber
- 600 g rødspættefilet
- 4 spsk koldpresset rapsolie til stegning
- salt og peber
- 2 skiver groft brød.
Sådan gør du
- Skræl sellerien og skær den i stykker à cirka 2 cm. Kom dem i en gryde. Hæld mælk og vand på til det dækker. Lad det koge i cirka 20 minutter, til sellerien er helt mør. Sigt væden fra. Blend selleri og smør i en foodprocessor og smag sellerimosen til med salt og peber.
- Hak nødder og sødskærm/kørvel groft. Skyl blomkålen, del den i buketter og skær dem i helt tynde skiver. Ultratynde skiver giver det flotteste resultat, men har du travlt, kan du rive blomkålen på et rivejern i stedet, så det ligner couscous. Pisk olie, eddike og sennep sammen, smag til med salt og peber og vend så dressingen sammen med blomkål, nødder og krydderurter.
- Steg rødspætterne på en god varm pande i olie i cirka 1 minut på hver side. Krydr med salt og peber.
- Servér rødspætterne straks med den lune sellerimos, blomkålssalaten og groft brød til.