Stegt sild med ingefær og dild
5
Ingredienser
- 6-8 sildefileter
- salt og peber
- 1½ spsk dijonsennep
- ½ dl dild, finthakket
- 1½-2 dl rugmel
- smør til stegning
- 3 dl æbleeddike
- 1½ dl rørsukker
- 5 sorte peberkorn
- 4 skiver ingefær af ½ cm tykkelse
- 1 laurbærblad
- 2 dildstilke eller krondild
- 1 rødløg i skiver
- ½ bdt dild
- evt. kapers.
- Tilbehør: Rugbrød og smør
Sådan gør du
- Klip rygfinnen af sildefileterne og læg dem med skindsiden nedad. Krydr dem indvendigt med salt og peber. Smør dem med lidt dijonsennep og drys med hakket dild.
- Fold fileterne sammen og giv dem et snit på ydersiden (så de ikke åbner sig under stegningen).
- Vend sildefileterne i rugmel og steg dem gyldne på panden med smør. Tag sildene af panden og læg dem i et fad.
- Kom æbleeddike, rørsukker, peberkorn, ingefær, laurbærblad og dildstilke i en gryde, og kog det nogle minutter, til sukkeret er smeltet. Hæld lagen over sildene, og lad det trække 6-8 timer og gerne længere.
- Servér stegt sild med løg, plukket dild og evt. lidt kapers på smurt rugbrød.