Stegt sild med rødbedesalat
4
Ingredienser
- 2 spsk dijonsennep
- 8 sildefileter
- 100 g rugmel
- smør til stegning.
- Rødbedesalat:
- 300 g meget små rødbeder eller rødbeder i tern
- 2 spsk vindruekerneolie
- saft 1 økologisk citron
- 2 forårsløg skåret i tynde skiver
- 4 spsk finthakket kruspersille
- salt og friskkværnet peber.
- Servering:
- Rugbrød
- Dijonsennep
Sådan gør du
- Sautér rødbeder i olie i 15 minutter, tilsæt citronsaft de sidste par minutter og lad det stege, så det bliver lidt glaseret – det er sukkeret fra rødbederne, der forenes med citronsaften. Tag det af varmen og vend forårsløg og persille i.
- Smør sennep på indersiden af sildefileterne, luk dem på langs og vend i rugmel. Steg fileterne i smør på begge sider ca. 2-3 minutter på hver side, men hold øje med dem, for de skal steges lige tilpas, så de hverken er rå indeni eller falder fra hinanden.
- Servér sildefileterne varme med den lune salat samt rugbrød og dijonsennep.