Stegt torskerogn med knuste kartofler og ramsløgspesto
Vælg fiskemandens torskerogn – ikke den på dåse eller glas, og lav din egen pesto med ramsløg og persille. Torskerognssalaten smager herligt og sikrer dig samtidig masser af både D-vitamin og omega-3 fedtsyrer.
4 personer
Ingredienser
- 4 små torskebukser (ca. 600 g)
- 600 g små kartofler
- salt
- 50 g frisk tang
- 1 salathoved, f.eks. romaine
- Ramsløgspesto
- 50 g hasselnødder
- 10 blade ramsløg
- 1 bdt. persille
- 100 g parmesan eller Vesterhavsost
- 2,5 dl olivenolie
- 1 tsk salt
- lidt olie til at stege i
- salt og peber
Sådan laver du torskerogn med knuste kartofler og ramsløgpesto
- Kog kartofler og torskerogn i hver sin gryde i vand med salt. Gør sådan med torskerognen: Læg hver ”buks” på et stykke madpapir, og fold papiret sammen omkring rognen. Bind papiret med et stykke madsnor eller en tynd elastik. Så forhindrer du, at torskerognen går i stykker under kogningen.
- Kartoflerne skal koge i 20 min. og torskerognen i ca. 30 min. afhængig af størrelsen på bukserne. Åbn en af pakkerne, og kig ind – hvis den er hvid hele vejen igennem, er den færdig.
- Ramsløgpesto: Hak hasselnødder, ramsløg, persille og parmesan groft. Kom det hele op i en blender sammen med olivenolien. Blend godt igennem, og smag til med salt.
- Varm olien op i en pande. Giv hver kartoffel et lille tryk, og steg dem gyldne på panden. Tag kartoflerne af panden og over på et stykke køkkenrulle. Drys med salt.
- Flæk torskebukserne, og steg dem gyldne på begge sider. Anret med snittet tang og salat samt kartofler. Spis pesto til.
- Der er mere pesto, end du skal bruge til retten. Pestoen er god at have stående i køleskabet og kan holde sig ca. 1 måned. Brug den til pasta, sandwich og som sauce til fisk og stegt kylling.