Stegt torskerogn med knuste kartofler og ramsløgspesto

Stegt torskerogn med knuste kartofler og ramsløgspesto

Vælg fiskemandens torskerogn – ikke den på dåse eller glas, og lav din egen pesto med ramsløg og persille. Torskerognssalaten smager herligt og sikrer dig samtidig masser af både D-vitamin og omega-3 fedtsyrer.

4 personer

Ingredienser

  • 4 små torskebukser (ca. 600 g)
  • 600 g små kartofler
  • salt
  • 50 g frisk tang
  • 1 salathoved, f.eks. romaine
  • Ramsløgspesto
  • 50 g hasselnødder
  • 10 blade ramsløg
  • 1 bdt. persille
  • 100 g parmesan eller Vesterhavsost
  • 2,5 dl olivenolie
  • 1 tsk salt
  • lidt olie til at stege i
  • salt og peber

Sådan laver du torskerogn med knuste kartofler og ramsløgpesto

  1. Kog kartofler og torskerogn i hver sin gryde i vand med salt. Gør sådan med torskerognen: Læg hver ”buks” på et stykke madpapir, og fold papiret sammen omkring rognen. Bind papiret med et stykke madsnor eller en tynd elastik. Så forhindrer du, at torskerognen går i stykker under kogningen.
  2. Kartoflerne skal koge i 20 min. og torskerognen i ca. 30 min. afhængig af størrelsen på bukserne. Åbn en af pakkerne, og kig ind – hvis den er hvid hele vejen igennem, er den færdig.
  3. Ramsløgpesto: Hak hasselnødder, ramsløg, persille og parmesan groft. Kom det hele op i en blender sammen med olivenolien. Blend godt igennem, og smag til med salt.
  4. Varm olien op i en pande. Giv hver kartoffel et lille tryk, og steg dem gyldne på panden. Tag kartoflerne af panden og over på et stykke køkkenrulle. Drys med salt.
  5. Flæk torskebukserne, og steg dem gyldne på begge sider. Anret med snittet tang og salat samt kartofler. Spis pesto til.
  6. Der er mere pesto, end du skal bruge til retten. Pestoen er god at have stående i køleskabet og kan holde sig ca. 1 måned. Brug den til pasta, sandwich og som sauce til fisk og stegt kylling.