Stegte hvide asparges og kål med pocheret æg, ærter og sprød gremolata
Servér som en forret, som del af en salat eller sammen med et stykke stegt fisk.
Ingredienser
- Pocherede æg:
- ca. 2 l vand
- 2 spsk lys eddike
- 2 tsk salt
- 4 æg
- 100 g spæde kålblade eller spidskål
- 8-12 tykke hvide asparges
- 4 skiver tørt brød
- 1 dl olivenolie
- 1 fed hvidløg, revet
- ½ citron, skal heraf
- 1 lille bundt persille
- 100 g ærter, friskbælgede
Sådan laver du stegte hvide asparges:
- Pocherede æg:
- Bring en bred gryde med vand, salt og eddike i kog. Slå æggene ud i 4 små skåle. Rør rundt i det kogende vand, så der danner sig en spiral, og hæld æggene heri.
- Lad æggene koge i 2-3 min. og tag dem så op med en hulske, og dryp dem af. Læg et viskestykke over, så de holder sig lune.
- Skær kål og asparges i grove stykker. Kom asparges og kål op på en tør pande. Lad dem stege i 3-4 min ved høj varme. Læg dem over på et smukt fad eller 4 tallerkener.
- Riv/smuldr brødet, og rist det gyldent på panden. Skru ned for varmen, og tilsæt olivenolie og revet hvidløg. Lad de to ting stege med i 2-3 min.
- Tag panden af varmen, og rør citronskal, persille og ærter i. Smag til med salt.
PRØV OGSÅ: Grillede asparges med parmesan og sort peber